Меню

«

»

Участь викладачів біологічного факультету у тренінгу «НІЗ: профілактика та зміцнення здоров’я в Україні. Регіональні аспекти»

12 – 13 липня 2016 року у м. Київ відбувся тренінг в рамках проекту Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я та за участі Швейцарського бюро співробітництва в Україні «НІЗ: профілактика та зміцнення здоров’я в Україні», в якій взяли участь голова робочої групи біологічного факультету декан Світлана Волошанська та аспірант кафедри біології та хімії Ольга Шемеляк.

Учасники проекту пілотних областей України мали можливість заслухати вітальне слово від директора Луіджі Мігліоріні, в. о. Представника ВООЗ в Україні, голови відділу законодавчих ініціатив Департаменту громадського здоров’я МОЗ, заступника Міністра молоді та спорту України Миколи Мовчана, а також Наталії Півень. Менеджером Проекту – Джері Маквіні, було повідомлено про заходи в рамках імплементації Проекту НІЗ до кінця року.

Спікерами зустрічі були національні експерти та представники Бюро ВООЗ в Україні, які ознайомили присутніх з механізмом проведення STEP- та COSI-досліджень, а також інформаційної кампанії в областях для фахівців первинної медико-санітарної ланки та населення. На засіданнях було обговорено освітній компонент Проекту, його наступні кроки та заходи зі зниження факторів ризику НІЗ в Україні.