Меню

«

»

Участь у Всесвітній виставці олімпійських колекціонерів

8 – 10 вересня 2017 року у Братиславі відбулася 23 Всесвітня виставка олімпійських колекціонерів, присвячена 25-ій річниці заснування Національного олімпійського комітету Словаччини. Організаторами стали: НОК Словаччини та Міжнародна асоціація олімпійських колекціонерів (AICO). Участь у виставці взяли понад 100 представників із 26 країн світу (колекціонери з США, Росії, Китаю, європейських країн, а також Японії та Індії).
Приблизно сімдесят відсотків колекцій складали олімпійські та спортивні значки, п’ятнадцять відсотків – філателія, а решта – попурі з різних пам’ятних речей. Найдорожчими експонатами були олімпійські медалі, факели з естафет Олімпійського вогню, а також артефакти періоду до Другої світової війни. Перлиною виставки можна назвати колекцію значків Національних олімпійських комітетів американця Піта Вайда, яка складається з понад десяти тисяч знаків НОК.
Варто зазначити, що єдиним представником від України на виставці був заступник декана факультету фізичного виховання Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка Олександр Лемешко.