Меню

«

»

Участь у тренінгу «Як подолати політичну корупцію: інструменти для громадського контролю»

25 січня 2019 року доцент кафедри правознавства, соціології та політології Оксана Зелена та студентка історичного факультету Мар’яна Гриньо (соціологія, ІІ курс) взяли участь у тренінгу «Як подолати політичну корупцію: інструменти для громадського контролю», який проводився у Львові.

Захід відбувся в межах проекту «Просування стандартів доброчесності та прозорості фінансування політичних партій в Україні», що реалізується спільно Центром політико-правових реформ та Центром UA за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES). Тематика тренінгу дуже актуальна в контексті виборчого процесу, який цьогоріч визначатиме зміст політичного життя українців.

Спікерами заходу були Юлія Зальцберг (експерт з питань політичних фінансів м. Київ), Ігор Фещенко (аналітик громадського руху «Чесно») та політолог Богдан Бондаренко (Центр політико-правових реформ). Учасники з Дрогобича отримали можливість ґрунтовніше вивчити питання щодо стану і перспективи реалізації реформи політичних фінансів в Україні, громадського контролю за накопиченнями та витратами політичними партіями коштів, ознайомились із методологією та практикою «читання» звітів партій щодо майна, доходів, витрат і зобов’язань. Також учасники тренінгу в групах спробували самостійно визначити категорії суб’єктів, які можуть фінансувати політичні партії або яким це заборонено.

На завершення заходу учасникам були вручені сертифікати.