Меню

«

»

Участь у семінарі з розробки програм профілактики на місцевому рівні

Викладачі університету проф. Світлана Щудло, доц. Олександра Смеречак та ст.викл. Ігор Зубрицький взяли участь у науково-практичному семінарі «Формування програм профілактики на місцевому рівні», який відбувся 9-11 липня 2018 на базі реабілітаціного центру «Назарет» Благодійного фонду «Карітас» УГКЦ. Цей семінар став продовженням навчальних зустрічей, які розпочалися у Львові серед робочої групи фахівців з розробки регіональної програми профілактики.
Впродовж трьох днів відомі польські фахівці у галузі профілактики ризикованої поведінки та узалежнень проводили майстер-класи щодо організації профілактики серед молоді та розробки програм профілактики ризикованої поведінки на місцевому рівні. Серед запрошених експертів були проф. Януш Сєрославский (координатор проекту ESPAD у Польщі, Студія соціальних досліджень і ініціатив, Варшава), проф. Кшиштоф Осташевський (Інститут психіатрії та неврології, Варшава), Славомир Пєтрзак (Муніципальне управління Вроцлава, Благодійний фонд позитивної профілактики).
До участі у семінарі були запрошені також представники державних і громадських інституцій міста, які зацікавлені у формуванні програми профілактики негативних явищ, поведінкових залежностей серед молоді.
Нагадаємо, що викладачі нашого університету є учасниками українсько- польського проекту з університетом Казимира Великого у Бидгощі, спрямованого на підготовку фахівців у галузі профілактики серед молоді. Усі ці кроки є складовими єдиної масштабної ідеї побудови цілісної регіональної системи профілактики з врахуванням найбільш успішних міжнародних практик.