Меню

«

»

Участь студентів історичного факультету у тренінгу «Інструменти впливу молоді на прийняття рішень у громаді» (м. Львів)

28 листопада 2018 року студенти нашого університету Марія Футиш (соціологія, ІІ курс), Мар’яна Гриньо (соціологія, ІІ курс), Назарій Юрчишин (історія, ІV курс) разом зі студентами львівських закладів вищої освіти взяли участь у тренінгу «Інструменти впливу молоді на прийняття рішень у громаді», що відбувся у приміщенні Українського католицького університету у Львові.

Організатором заходу стала Громадська організація «Поруч» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США. Модерувала його Віра Усик, кандидат економічних наук, докторант, національний фасилітатор програми Британської Ради «Активні громадяни», учасник міжнародних проектів, тренінгів, воркшопів, семінарів та форумів, віце-Президент ГО «Молоді агенти змін». Керівником проекту у Львові був Дмитро Вітвіцький, випускник історичного факультету ДДПУ імені Івана Франка (випуск 1999 р.), кримчанин, який після анексії півострова переїхав до Львова.

Дрогобицькі студенти отримали можливість ґрунтовніше дізнатися про особливості демократії участі, комунікаційну стратегію для демократії участі, інструменти для прийняття рішень на місцевому рівні, модель участі молоді та її основні характеристики. Також учасники тренінгу спробували підготувати основу для реалізації власної громадської ініціативи через використання інструментів участі. Організатори відзначили активність дрогобицьких студентів.

На завершення заходу учасникам вручили сертифікати. Наступний етап тренінгу планується у лютому наступного року.