Меню

«

»

Участь студентів-філологів у Літній академії польської культури та мови

30 червня – 13 липня 2019 р. студенти-полоністи І – ІІІ курсів філологічного факультету Ольга Думич, Марта Клименко, Оксана Самотій, Роксолана Пристай та Галина Сененько взяли участь у Літній академії польської культури та мови (Letniej Akademii Kultury i Języka Polskego), яку організували Товариство «Польська спільнота» спільно з Університетом Миколая Коперніка у Торуні (Польща).

Програма академії була дуже насиченою: лекції, дидактичні заняття з польської мови, які проводили науковці Університету Миколая Коперніка, післяобідні заняття в музеях, осередках культури, відвідини кінотеатру, театрів, різноманітних культурних подій, краєзнавчі екскурсії. Студенти не тільки удосконалили свої знання польської мови, підвищили рівень її володіння, але й поглибили також знання з географії, культури та історії Польщі.

Після завершення академії всі учасники отримали сертифікати. Дні, проведені у Торуні, засвідчили як вдало можна поєднати «прекрасне й корисне». Студенти, керівництво філологічного факультету щиро вдячні п. Адамові Хлопеку, голові Об’єднання польських вчителів в Україні, за сприяння у поїздці до Торуня.