Меню

«

»

Участь професора Дрогобицького університету в Міжнародній конференції CAOL – 2019

6 – 9 вересня 2019 року у місті Созополь (Болгарія) під егідою міжнародної  організації – IEEE Photonics Society відбувалася VІІІ Міжнародна конференція з сучасної оптоелектроніки та лазерів – 2019 (The 8th International Conference on Advanced Optoelectronics and Lasers (CAOL – 2019). У роботі конференції активну участь брав доктор фізико-математичних наук, професор кафедри технологічної та професійної освіти Ігор Вірт, який виступив з усною доповіддю «Нелінійні оптичні характеристики матеріалів на основі оксидів».

Слід наголосити, що конференції на кшталт CAOL є офіційними заходами міжнародної асоціації Інституту інженерів з електротехніки та електроніки (Institute of Electrical and Electronics Engineers – IEEE), світового лідера в галузі розроблення стандартів із радіоелектроніки, електротехніки й апаратного забезпечення обчислювальних систем і мереж. Тематика конференції охоплювала широкі наукові проблеми у галузі фотоніки, нелінійної оптики, оптичних комунікацій, нанотехнологій та твердотільної фізики.

Загалом учасники конференції з Великої Британії, Іспанії, Франції, Канади, Італії, Ірландії, Данії, Бельгії, Грузії, Болгарії та України виголосили понад 100 усних і стендових доповідей. Відрадно, що матеріали конференції, опубліковані у цифровій бібліотеці IEEE Xplore Digital Library, також будуть розміщені в інших науково-метричних базах, зокрема Scopus та Web of Science.