Меню

«

»

Участь працівників університету у Міжнародному семінарі з нанотехнологій в університеті Хазар

3 червня 2019 року працівники університету доцент Тарас Кавецький та аспірантка Мар’яна Кравців взяли участь у Міжнародному семінарі з нанотехнологій, який проводився в університеті Хазар (м. Баку, Азербайджан).

Під час семінару доцент Тарас Кавецький виступив із доповіддю на тему «Novel polymer matrixes with nanocarriers for construction of amperometric enzyme biosensors». Аспірантка Мар’яна Кравців презентувала біолого-природничий факультет нашого університету, а також спільний Українсько-азербайджанський міжнародний науково-освітній центр нанобіотехнологій і функціональних наносистем, який створений на базі нашого університету та Інституту радіаційних проблем НАН Азербайджану.

У зв’язку з цим 4 червня були обговорені подальші перспективи роботи згаданого центру на діловій зустрічі з керівництвом Інституту радіаційних проблем НАН Азербайджану та безпосередньо з директором центру зі сторони Азербайджану професором Ровшаном Халіловим. Окрім цього, наші співробітники відвідали лабораторії інституту та ознайомилися з їх науково-дослідною діяльністю.

5 червня Тарас Кавецький, як член редколегії міжнародного журналу «Advances in Biology & Earth Sciences», разом із Мар’яною Кравців взяли участь у виїзному засіданні редколегії журналу, де були присутні засновник журналу проректор із наукової роботи Азербайджанського університету професор Юсіф Гасімов, заступник головного редактора журналу професор Ровшан Халілов та член редколегії журналу професор Андрій Степанов. На сьогодні цей журнал індексується у наукометричній базі даних DOAJ (Directory of Open Access Journals), яка передує наукометричній базі даних Scopus. Учасники зустрічі обговорили перспективи щодо написання наукових статей та їх цитування у цьому журналі, який, зі слів професора Юсіфа Гасімова, може бути включений у наукометричну базу даних Scopus уже цього року.

Бажаємо подальших успіхів нашим науковцям і перспективної міжнародної співпраці.