Меню

«

»

Участь дрогобицької делегації у І Міжнародній науковій конференції «Суспільно-правові аспекти виховання в ХХІ столітті. Загрози, сподівання, виклики» у Лєгніце

9 – 10 жовтня 2018 р. у Вищій державно-професійній школі імені Вітелона в Лєгніце відбулася І Міжнародна наукова конференція «Суспільно-правові аспекти виховання в ХХІ столітті. Загрози, сподівання, виклики», співорганізатором якої був наш університет. Конференція відбувалася під патронатом речника прав дитини у Польщі Марка Міхалика, старости Лєгніце Яніни Мазур та ректора партнерського закладу у Лєгніце професора Рішарда Пісарського. До складу почесного комітету конференції увійшла ректор ДДПУ імені Івана Франка професор Надія Скотна.

Представниками дрогобицької делегації були ректор професор Надія Скотна, проректор з міжнародної співпраці доцент Юрій Вовк, професор Світлана Щудло, доценти Оксана Зелена та Любов Гаврищак, а також студенти Марія Футиш та Мар’яна Гриньо (спеціальність «Соціологія»), Марія Мікало (спеціальність «Практична психологія») і Назарій Юрчишин (спеціальність «Історія»).

На урочистому відкритті конференції з вітальним словом до учасників виступила ректор професор Надія Скотна. Модератором двох секційних засідань була професор Світлана Щудло, яка також представила доповідь за результатами українсько-польського проекту «Психічне здоров’я та ризикована поведінка молоді: порівняльний аналіз». Доцент Оксана Зелена представила доповідь «Політична культура молоді та перспективи розвитку демократії в Україні». Виступ доцента Любові Гаврищак був присвячений новим формам психологічних узалежнень молоді.

Активними учасниками конференції були і наші студенти, виступи яких отримали позитивні відгуки польських колег. Наукове керівництво студентами здійснювали професор Світлана Щудло, доценти Оксана Зелена, Ярослав Комарницький та Валентина Стець. Доповіді всіх учасників подані до друку в рецензованому науковому виданні Вищої школи у Лєгніце. На підсумковому засіданні учасники висловили зацікавленість провести наступну конференцію у Дрогобицькому педуніверситеті.

Хочеться відзначити високий науковий рівень конференції, добру організацію, змістовні дискусії. Особливої атмосфери конференції додала екскурсія історичними місцями міста Лєгніце. Вдячні партнерському навчальному закладу в особі ректора професора Рішарда Пісарського і безпосереднього організатора конференції доктора Беати Скварек  та спонсорам заходу за організаційну й фінансову підтримку української сторони та можливість участі у цьому міжнародному науковому заході.