Меню

«

»

Участь доцентки кафедри романської філології та компаративістики у Світовому конгресі викладачів французької мови

Завдяки підтримці Посольства Франції в Україні й Асоціації викладачів французької мови в Україні доцентка кафедри романської філології та компаративістики Вікторія Лучкевич мала змогу взяти участь у Світовому конгресі викладачів французької мови, що відбувався з 9 до 14 липня 2021 року у Тунісі в онлайн-форматі.

Понад 3000 учасників із різних куточків світу взяли участь в Конгресі, близько 1000 доповідей та 500 воркшопів було проведено впродовж п’яти днів.

Цікавими були дискусії щодо викладання французької мови як третьої іноземної, використання елементів ігрової діяльності на заняттях, підвищення мотивації учнів і студентів у вивченні французької мови за допомогою використання мобільних додатків та інформаційних ресурсів (Photospeak, Tellegam, Genially й ін.). Відвідані доценткою воркшопи були спрямовані на розвиток креативності студентів, удосконалення їхніх навичок говоріння й аудіювання. Під час їх проведення можна було не тільки ознайомитися з етапами підготовки сучасних неординарних завдань і навчальних проєктів, але й взяти участь у їх реалізації, запропонувати власні ідеї щодо поліпшення навчальних результатів та ефективності цих завдань.

Інтенсивний обмін практичним досвідом і теоретичними здобутками у галузі викладання французької мови в різних країнах світу продемонстрував вагому роль таких зустрічей для професійного розвитку кожного викладача.