Меню

«

»

У Дрогобичі відбувся І Міжнародний науковий жіночий форум

24-25 листопада 2016 року в університеті відбувся І Міжнародний науковий форум “Українська жінка в національному та глобальному просторі: історія, сучасність, майбутнє”, присвячений кільком знаменним датам: 100-літтю від заснування Громадської організації Союз українок, 50-літтю від заснування Світового Конгресу Українців та 160-літтю від дня народження Івана Франка. Організаторами Форуму виступив Дрогобицький педуніверситет спільно з Світовою федерацією українських жіночих організацій та Всеукраїнською громадською організацією Союз українок. У роботі Форуму взяли участь понад сто учасників, які представили провідні наукові осередки університетів України та Польщі.

Відкрили Форум та виступили з вітальним словом ректор професор Надія Скотна, голова Союзу українок Ореслава Хомик та студентський капелан о. Олег Кекош. Робота Форуму велася впродовж двох днів у формі пленарного, п’яти секційних засідань, трьох майстер-класів, презентацій книг, виставок книг та виробів декоративно-ужиткового мистецтва. Різноманітність цих форм забезпечила динамічність, інтерактивність, сучасність Форуму, зацікавлення ним різних категорій учасників.

Форум в науковому плані набув міждисциплінарного характеру, об’єднав дослідників жіночої проблематики у галузях соціології, політології, права, психології, літературознавства, мовознавства, філософії, історії, демографії та інших наук. Практичного значення виступам, кожен з яких активно дискутувався на секційних засіданнях, додавала участь у Форумі представників громадських організацій, державних структур, волонтерів.

Організатори заходу висловили сподівання, що перший Форум привернув значну увагу науковців та отримав суспільний резонанс, і задав добрий початок для розвитку та проведення наступних заходів  цього формату.