Меню

«

»

Творча зустріч із львівськими науковцями

11 жовтня 2018 року в 27 аудиторії навчально-наукового інституту музичного мистецтва у рамках Міжнародного проекту «Молоді композитори світу» відбулися творча зустріч й науково-методичний семінар «Концептуальна проблематика музичної освіти в контексті нових культурно-суспільних реалій».

Доктор філософії, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри історії музики ЛНМА імені Миколи Лисенка, вчитель-методист ЛССМШІ імені Соломії Крушельницької Лілія Назар-Шевчук представила художньо-документальний фільм про життя і творчість Михайла Вербицького «Серце запалене любов’ю» – безумовно нове та неймовірно значуще слово в українському музичному кінематографі. Також аудиторія мала нагоду побачити презентацію «Комплексу програмно-методичного забезпечення» в контексті лекції «Вектори оновлення предметів музично-історичного циклу мистецької освіти».

А завідувач кафедри теорії музики ЛНМА імені Миколи Лисенка, кандидат мистецтвознавства, професор Оксана Письменна розповіла про «Актуальні питання викладання теоретичних дисциплін в світлі викликів сучасної музичної освіти».

На зустрічі була також присутня автор та керівник цього неординарного проекту композитор, член Національної всеукраїнської музичної спілки, член Дрогобицької організації Національної спілки композиторів України Анна Школьнікова.

Модераторами проекту виступали завідувач кафедри музикознавства та фортепіано, доктор філософії Людомир Філоненко й заступник директора з виховної роботи, доцент кафедри музикознавства та фортепіано Олександра Німилович.

Глядачами на цій події були викладацький та студентський колективи інституту музичного мистецтва, які із задоволенням слухали виступаючих й з великим захопленням переглядали кіноматеріал.

Безумовно, ця подія залишила за собою багато позитивних емоцій та вражень, стала вагомою сторінкою не тільки в історії Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, але й у музичному науковому просторі України.

Ми дякуємо глядачам та гостям зустрічі за підтримку в такий важливий день, а керівникам та учасникам проекту висловлюємо велику шану за їхню продуктивну працю, бажаємо наснаги для нових звершень і, звичайно, з нетерпінням чекаємо нових зустрічей.

Євген СОВ’ЯК,
студент групи МЗХ-31Б
навчально-наукового інституту музичного мистецтва