Меню

«

»

Триває співпраця з Університетом Казимира Великого у Бидгощі

З 16 по 20 березня 2018 року відбувся черговий етап лекцій та тренінгів для команди викладачів нашого університету, які є учасниками проекту «Польсько-українська науково-методична співпраця у напрямі сприяння розвитку системи профілактики та підготовки фахівців у галузі протидії ризикованій поведінці дітей та молоді в Україні». Для проведення занять до Дрогобича з чотириденним візитом прибула доктор Бидгощського університету Віолетта Юнік. З координатором проекту зустрілися ректор університету професор Надія Скотна, проректор з міжнародної співпраці доцент Юрій Вовк, які обговорили хід та перспективи реалізації проекту, важливість успішного впровадження його результатів у навчальний процес.
Інтенсивний навчальний курс викладачі проходили на базі реабілітаційного центру «Назарет» та Благодійного фонду «Карітас». Учасниками занять стали професор Світлана Щудло, доценти Валентина Стець, Олександра Смеречак, Ірина Мірчук, Роман Хавула, старший викладач Ігор Зубрицький, Лілія Вовк, а також група практиків у сфері соціальної та психологічної роботи з молоддю (вчителі шкіл Дрогобича і представники благодійного фонду «Карітас»).
Наступний етап проекту запланований на 7-11 травня 2018 року. До університету планує завітати група авторитетних науковців з Варшави та Бидгощі для проведення воркшопів, лекцій, тренінгів для викладачів та вчителів.
Нагадаємо, що проект, безпосереднім реалізатором якого є наш університет, координується Відділом педагогіки та психології Університету Казимира Великого у Бидгощі і фінансується Державною польською агенцією розв’язання алкогольних проблем (PARPA) та Міністерством здоров’я Польщі в межах Державної програми здоров’я на 2016 – 2020 рр. Координатором проекту від Дрогобицького університету виступає професор Світлана Щудло.