Меню

«

»

Свято до Дня української писемності та мови на філологічному факультеті

3 грудня 2019 року на філологічному факультеті відбувся захід, приурочений до Дня української писемності та мови.

Студенти груп УН-31Б, ПА-34Б та РА-35Б ІІІ курсу із трепетом виконували пісні, декламували вірші, розказували бувальщини та легенди, навели приклад сучасного сленгу, який часто використовує сучасна молодь.

Ведучі Наталія Куцин та Уляна Павлишин цікаво розповіли про значення та роль нашої рідної мови, зокрема вплив українських мелодій на творення класичної музики геніальними композиторами В. Моцартом, Л. Бетховеном, М. Глінкою, П. Чайковським, І. Стравинським. Крім того, студенти зробили екскурс в часи розвитку та становлення української літературної мови, розповіли про її нівелювання, русифікацію та полонізацію.

Між усіма глядачами була проведена цікава, змістовна та повчальна вікторина про українську мову, а також відгадування та складання закодованих слів за картинками. Учасників свята, які давали правильні відповіді, нагородили солодкими призами.

Фінальним акордом заходу було спільне виконання пісні Лесі Горової «Українська мова» (заспів виконала студентка групи ПА-34Б Анастасія Марчак).

Голова організаційного комітету

доцент кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти

Оксана ГЕВКО