Меню

«

»

Студенти з Польщі завітали до університету

25 – 27 жовтня 2019 року в інституті музичного мистецтва перебував академічний хор імені Ядвіги Червінської університету Марії Кюрі-Склодовської з м. Люблін (Польща). Керівник хору – професор Уршуля Бобрик. Мета приїзду – підготовка до виконання кантати Лешека Можджера «Metamorphoseon», яка відбудеться 15 листопада в залі Люблінської філармонії в супроводі симфонічного оркестру.

Були проведені спільні репетиції хору з Любліна та хорової капели «Gaudeamus» (художній керівник – професор Степан Дацюк). 26 жовтня у костелі св. Бартоломея відбувся концерт «Пісенні візерунки пограниччя: Україна – Польща», в якому взяли участь обидва хорові колективи. На концерті прозвучала музика українських, польських композиторів та обробки народних пісень. А на завершення концерту хори спільно виконали шедевр української музичної культури «Щедрик» Миколи Леонтовича.

Багаточисленна публіка нагородила виконавців бурхливими оплесками. З привітальним словом до гостей звернулася ректор університету професор Надія Скотна, а професор Уршуля Бобрик подякувала за теплі слова і чудово організоване їхнє перебування у м. Дрогобич.

Студенти з Любліна також побували у музеї Івана Франка в с. Нагуєвичі та познайомилися з визначними місцями Дрогобича.