Меню

«

»

Студенти інституту фізичної культури і здоров’я долучилися до святкування Всесвітнього дня фізичного терапевта

9 вересня 2019 року в рамках святкування Всесвітнього дня фізичного терапевта студенти інституту фізичної культури і здоров’я, майбутні фізичні терапевти й ерготерапевти вийшли на вулиці міста Дрогобич із гаслом «Відчуй і не будь байдужим».

Цей день дає можливість фахівцям згаданої сфери підвищити обізнаність населення про ключову роль фізичної реабілітації в підтримці здоров’я і відновлення незалежності людей, які втратили рухові функції внаслідок травм або хвороб.

Розпочався захід із вітання заступника директора інституту фізичної культури і здоров’я з навчальної роботи доцента Романа Чопика, який наголосив, що професія фізичного терапевта є перспективною, враховуючи запит сьогодення на таких фахівців.

Студенти провели акцію: на інвалідних візках спробували дістатися до центру міста. У такий спосіб вони намагалися привернути увагу дрогобичан до людей з інвалідністю та їх проблем. Студенти пропонували перехожим долучитися до акції для того, щоб відчути, з якими проблемами кожного дня стикається людина з обмеженнями життєдіяльності.

Важливо зауважити, що більш активною була молодь нашого міста.  Старше покоління, побачивши таку кількість людей на візках, менш охоче долучалося до акції.

Дрогобичани проявляли людяність, допомагаючи нашим студентам підіймати і транспортувати візок, де неможливо було проїхати, водії громадського транспорту зупинялися, побачивши на зупинці людину на візку.

Участь наших студентів в акції стала одним із перших кроків на шляху опанування ними професії фізичного терапевта та ерготерапевта.