Меню

«

»

Студенти-філологи відвідали Львів

4 квітня 2019 року студенти І курсу філологічного факультету разом з доцентами кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти Світланою Івах та Віолетою Горидиською побували у Львові, де мали нагоду сповна насолодитися архітектурою, історією та краєвидами старого міста.

Собор Святого Юра, храм Святого Андрія, каплиця Трьох Святителів, Вірменська церква, Личаківське кладовище – усі ці релігійні пам’ятки, якими пишаються не лише галичани, а й всі українці, постали перед очима студентів у всій своїй монументальності.

Особливо вразили студентів старовинні вулички Львова, де з давніх часів і до сьогодні мешкають представники різних національностей: поляки, євреї, вірмени, німці, італійці. Цей колорит різних націй і культур створює неповторну атмосферу міста Лева.

Приємним завершенням насиченого враженнями дня стала вистава “Гуцульський рік” у театрі ім. М. Заньковецької. В сюжетній лінії вистави на прикладі однієї сім’ї показані самобутні традиції гуцулів, які відображають особливості всієї української ментальності, тому студенти-філологи змогли дізнатися більше про звичаї та обряди наших предків.

Львів, без перебільшень, – серце Старого Світу Європи і, побувавши тут, ніхто не залишиться байдужим до цього “музею під відкритим небом” і захоче повернутися знову і знову.