Меню

«

»

Шановна академічна спільното!

Сердечно вітаю Вас із Днем Незалежності України!
Для нашого народу, який пережив століття бездержавності, – це велике свято. Україна йшла до нього довго і важко. Свою незалежність вона виборювала в політичних баталіях, у дипломатичних протистояннях і на народних майданах.
Цей день став символом початку нової ери в історії нашої країни, віхою, з якої розпочався відлік поступу в майбутнє суверенної, вільної України. Адже бути вільним – означає бути господарем своєї долі на своїй землі, творцем власного життя!
Сьогодні на долю нашої країни випали важкі випробування. Ми спільними зусиллями, наснагою і працею, прагненням кожного побудувати сучасну країну, обов’язково здолаємо всі перешкоди на нелегкому шляху до становлення незалежної європейської держави. Адже як маніфестував Іван Франко: «Ми мусимо навчитися чути себе українцями – не галицькими, не буковинськими українцями, а українцями без офіційних кордонів».
Бажаю усім миру й злагоди, родинного затишку та віри в щасливе майбутнє України! Хай гідність козацького роду відбивається в наших вчинках і думках! Слава Україні!

Надія Скотна, ректор, професор