Меню

«

»

РОЗВИТОК ІННОВАЦІЙ ТА ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ КУЛЬТУРИ У ВИШАХ – 200 ПРЕДСТАВНИКІВ УКРАЇНСЬКИХ ЗВО ПРОЙШЛИ ТРЕНІНГИ ВІД ЕСТОНСЬКИХ КОЛЕГ

19 березня 2019 року проректор із науково-педагогічної роботи ДДПУ ім. Івана Франка доцент Юрій Вовк взяв участь у тренінгу з інноваційного навчання у вищій освіті, де передовим досвідом з близько 200-ма представниками українських університетів поділилися естонські колеги. Навчання було організоване МОН спільно з ГО «Платформа інноваційного партнерства» (YЕР) за підтримки Міністерства закордонних справ Естонії.

«Зараз ми проводимо такий тренінг уже вдруге. Його головна ціль – дати представникам різних вишів ті знання, які допоможуть їм розвивати в своїх закладах академічне підприємництво та інноваційну діяльність. І в цьому питанні для нас є дуже важливим досвід інших країн. Ми вдячні колегам з Естонії, що діляться з нами кращими напрацюваннями щодо прискорення інноваційного розвитку та поширення підприємницької культури серед молоді», – зазначив заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха на відкритті тренінгу.

Перша частина навчання була присвячена теорії, друга – розподілом учасників на команди, в яких вони виконували практичні завдання.
Під час тренінгу також було відзначено найкращий підприємницький клуб університету за підсумками сезону. Перемогу та 10000 гривень отримав YЕР!CLUB Національного технічного університету «Дніпровська політехніка».

Загалом на базі вишів зараз діє 25 підприємницьких клубів у різних областях України, де студенти та представники ЗВО отримують консультації з розвитку стартапів, методологічну та менторську підтримку, проходять тренінги. Наразі послугами клубів скористалися понад 5000 студентів та 63 стартапи.