Меню

«

»

Професор Франкового вишу взяв участь у комітетських слуханнях Верховної Ради України

6 грудня 2017 року завідувач кафедри психології Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка доктор психологічних наук професор Мирослав Савчин на запрошення Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму взяв участь у слуханнях на тему «Роль дитячого руху та учнівського самоврядування у розвитку громадянського суспільства».

Всі виступаючі висловили переконливі тези про те, що дитячий рух є невід’ємною частиною роботи дитячих громадських організацій, учнівського самоврядування та передбачає набуття дітьми вмінь та навичок демократії, формування активної життєвої позиції, лідерських навичок. Крім того, було зазначено, що дитячий рух має значний соціальний та виховний потенціал. Саме у дитячому, а згодом підлітковому і юнацькому віці збільшується і стає найбільш дієвим вплив груп ровесників, спілкування з якими є неодмінною умовою соціалізації дитини.

Учасники слухань наголошували на необхідності сприяти розвитку дитячого руху та учнівського самоврядування на всіх рівнях влади, забезпечувати співпрацю місцевих органів влади з молодіжними та дитячими громадськими організаціями, учнівським та студентським самоврядуванням.

Професор Мирослав Савчин мав нагоду виступити із доповіддю, у якій зумів висловити свою точку зору щодо вказаної проблематики.