Меню

«

»

Презентація студентських проектів «Заклад дошкільної освіти XXI століття»

4 грудня 2018 р. студенти соціально-гуманітарного факультету групи ДО-13Б презентували індивідуальні проекти «Заклад дошкільної освіти XXI ст.». Це було своєрідне підсумкове заняття з навчальної дисципліни «Вступ до спеціальності», яку студенти вивчали впродовж семестру. Для виконання проектів студенти були поділені на групи, у якій кожен мав своє завдання щодо проектування закладу дошкільної освіти майбутнього.

Мета проектів – показати бачення студентами втілення інновацій у діяльність сучасного ЗДО. Одним із найкращих серед них був проект виконаний групою, в яку входили Ірина Середяк, Ілона Сушко, Діана Дерев’янко, Софія Мінчак, Юлія Войтович.

Першою рекомендацією авторів проекту була пропозиція розмалювати стіни усіх кімнат та залів у ЗДО яскравими кольорами, які б могли змінюватися натисканням пускової кнопки чи за допомогою умовних стін-пересувок.

Цікавою пропозицією студентів було створення сенсорного фортепіано, вбудованого у підніжжя музичного залу, адже з його допомогою діти, натискаючи ногою на певну ноту, зможуть її побачити на телеекрані та почути звучання. Студентами запропоновано також використання музичного килимка із задіянням різних музичних інструментів.

Серед інших цікавинок першокурсниками запропоновано створення окремої кімнати для ігор та міні-занять з комп’ютером; обладнання у літній період на території закладу дошкільної освіти міні-басейну для загартовування й оздоровлення дітей.

Цікаві пропозиції – це своєрідний виклик для сучасних керівників закладів дошкільної освіти та свідчення про те, що їм підростає справді гідна зміна.