Меню

«

»

Презентація Міжнародного Фестивалю Бруно Шульца в Дрогобичі в рамках ХІІ Форуму Європа – Україна

24–25 січня 2019 року в Жешові відбувся XII ФОРУМ ЄВРОПА ­– УКРАЇНА, в рамках якого було показано виставку Міжнародного Фестивалю Бруно Шульца в Дрогобичі та під час однієї з панельних дискусій Форуму запрезентовано цю міжнародну подію, співорганізатором якої виступає Дрогобицький державний педагогічний університет ім. Івана Франка.

XII ФОРУМ ЄВРОПА ­– УКРАЇНА проходив у Виставковому Конгрес-Центрі Підкарпатського воєводства Арена G2A. Упродовж двох днів роботи цього важливого для євроінтеґраційних процесів України економічного, політичного та культурно-освітянського Форуму працювали чотири основні тематичні блоки («Економіка і розвиток», «Європейська інтеґрація і реформи», «Міжнародна політика», «Суспільство»), в рамках яких відбулося 52 панельних дискусій та дві пленарні сесії, присвячені проблемам сучасних політичних та економічних викликів для Центральної та Східної Європи в пошуках оптимальних моделей євроінтеґрації.

Дрогобицький державний педагогічний університет на XII ФОРУМІ ЄВРОПА ­– УКРАЇНА представляли Павло Скотний та Віра Меньок. Віра Меньок, як спеціальний гість Форуму, виступила з презентацією про Міжнародний Фестиваль Бруно Шульца, який відбувається в Дрогобичі кожних два роки від 2004 року з ініціативи та за організації Полоністичного науково-інформаційного центру ім. Ігоря Менька, спільної з Товариством «Фестиваль Бруно Шульца» в Любліні, а також була учасницею однієї з панельних дискусій на тему «Культура і мистецтво як простір для діалогу між народами», модератором якої був Ґжеґож Ґауден – колишній директор Польського Інституту Книги, людина, чий вклад у розвиток європейських культурних взаємин між Україною та Польщею, а також у розвиток Міжнародного Фестивалю Бруно Шульца в Дрогобичі складно переоцінити.

Під час Форуму представникам нашого університету вдалося поспілкуватися з багатьма учасниками цієї неперсічної міжнародної події, взяти участь в окремих панельних дискусіях, зокрема: «Інвестиції в майбутнє – міжнародне співробітництво у сфері освіти та вищої освіти», «Національні меншини в Центральній та Східній Європі – міст між країнами чи джерело непорозумінь?» (за участі Миколи Княжицького), «Співпраця країн ініціативи трьох морів. Чи залишиться Україна осторонь?» (модератор Маркіян Мальський).

 

 

Полоністичний науково-інформаційний центр ім. Ігоря Менька