Меню

«

»

Презентація книги Мирослава Мариновича «Митрополит Андрей Шептицький і принцип «позитивної суми»» в Дрогобицькому педуніверситеті

23 квітня 2019 року в актовій залі головного корпусу університету відбулася презентація книги Мирослава Мариновича «Митрополит Андрей Шептицький і принцип «позитивної суми»», яку організували Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) та Видавництво Старого Лева.

На презентації автор, відомий громадський діяч та проректор з питань призначення та місії Українського католицького університету Мирослав Маринович представив свою роботу. Книга «Митрополит Андрей Шептицький і принцип «позитивної суми»» містить ґрунтовний аналіз інтелектуальної спадщини Митрополита Андрея Шептицького через 4 аспекти: богословське підґрунтя, сфера економічних стосунків, національна сфера, міжрелігійна та міжконфесійна сфери. Автор книги проводить ціннісний аналіз, за допомогою якого прикладає вчення Шептицького, його зосередженість на формуванні мислення у стилі win-win до нинішньої геополітики – до ситуації в Україні, Європі, США та Росії.

Після презентації книги автором відбулася дискусія, учасниками якої стали: Ліліана Гентош, дослідниця життя та діяльності Шептицького, наукова працівниця Інституту історичних досліджень ЛНУ ім. Франка; Андрій Юркевич, український театральний режисер, актор, письменник, журналіст, громадський діяч (модератор); Яросла́в При́різ, правлячий архиєрей Самбірсько-Дрогобицької єпархії Української Греко-Католицької Церкви, Надія Скотна, ректор, професор; викладачі університету та гості заходу.

На завершення Мирослав Маринович подарував свої книги університетській бібліотеці та висловив подяку всім, хто долучився до їх видання та презентації.