Меню

«

»

Правовий семінар-диспут «Я маю право. Як не потрапити у тенета трудового рабства?»

21 березня 2018 року відбувся спільний захід кафедри правознавства, соціології та політології Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка та Державного історико-культурного заповідника “Нагуєвичі”, зініційований директором музею-заповідника доцентом Богданом Лазораком. На малій батьківщині Франка пройшов семінар-диспут “Я маю право”. Як не потрапити в тенета трудового рабства?” Модерувала захід кандидат юридичних наук доцент кафедри правознавства, соціології та політології Єлизавета Копельців-Левицька. Учасниками семінару були викладачі кафедри правознавства, соціології та політології, студенти-магістри спеціальності “Історія” з спеціалізацією правознавство, студенти спеціальності “Соціологія”, колектив працівників музею-заповідника Івана Франка, викладачі соціології, політології та права Дрогобицького коледжу нафти і газу та студенти цього коледжу.

Розпочався семінар вступним вітальним словом директора музею доцента Богдана Лазорака та завідувача кафедри професора Світлани Щудло. Також Богдан Лазорак розповів про правознавчі дослідження у творчості Івана Франка. Про чотири покоління прав людини детально розповіла присутнім кандидат юридичних наук доцент Олександра Проць. Небезпеки трудових міграцій та можливі трудові пастки проаналізували доцент Єлизавета Копельців-Левицька та студенти освітнього рівня “Магістр” історичного факультету. Присутнім було запропоновано переглянути та обговорити документальний фільм MTV EXIT, відзнятий на реальних подіях та свідченнях жертв торгівлі людьми, «Життя на продаж», роль ведучої в якому виконала популярна співачка Джамала. Про роль церкви у протидії торгівлі людьми розповіла кандидат історичних доцент Лідія Тиміш. На завершення працівники музею провели учасникам семінару екскурсію до батьківської хати Івана Франка, а директор музею подарував кафедрі на згадку пам’ятну медаль Івана Франка.

Дорогою додому викладачі та студенти мали змогу побачити, як працівники музею та небайдужі місцеві мешканці рятують від холоду й голоду лелек, яких до Нагуєвич злетілося близько 300.

Кафедра висловлює вдячність колективу історико-культурного заповідника “Нагуєвичі” за спільний захід і є відкритою до співпраці.