Меню

«

»

Практичний семінар і майстер-класи для учителів трудового навчання та технологій

30 жовтня 2017 року на базі творчої лабораторії «Мистецька Бойківщина» пройшов навчально-методичний семінар: «Особливості вивчення культурної спадщини України у сучасній школі» для стрийських вчителів трудового навчання та технологій. Семінар відкрив завідувач кафедри технологічної та професійної освіти, професор Леонід Оршанський, який у своїй лекції зупинився на історичних етапах художньо-трудової підготовки майбутніх педагогів у Дрогобицькому виші.

Цікавою й змістовною була доповідь Заслуженого майстра народної творчості України, доцента Надії Кузан, яка проаналізувала особливості традиційної вишивки свого етнографічного регіону, зосередивши увагу присутніх на локальних відмінностях вишивки Західної та Східної Бойківщини. Старший викладач кафедри Галина Ліщинська-Кравець на прикладі вишивки Яворівщини, ознайомила присутніх з власними дослідженням автентичного українського вбрання. Старший викладач кафедри Володимир Ясеницький зупинився на методичному забезпеченні навчання учнів 5-9 класів секретам художньої обробки деревини. Заступник директора ІФМЕІТ, доцент Іван Нищак поінформував присутніх із особливостями проведення вступної компанії у 2018 році.

У роботі семінару активну участь взяли магістри кафедри: Оксана Лилик, яка поділилась оригінальною технологією виготовлення елементів народного бойківського костюма; Лілія Псарук, яка висвітлила питання проектування та виготовлення традиційних виробів, в’язаних гачком; Ігор Бакаєвич, який продемонстрував можливості програмного комплексу комп’ютерного 3D-проектування SolidWorks для створення технологічних карт на виготовлення виробів з деревини.

Викладачі надали вчителям-практикам відчутну навчально-методичну допомогу, поділившись електронними версіями підручників, посібників, рекомендацій, технологічних карт, орнаментальних композицій, навчальних проектів, підготовлених на кафедрі технологічної та професійної освіти.