Меню

«

»

Посвята першокурсників

У величавій атмосфері 1 вересня 2019 року в Народному домі імені Івана Франка відбулася урочиста посвята першокурсників Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка.

Урочистість, присвячена початку нового навчального року, зібрала чималу кількість присутніх. Серед них були члени вченої ради університету, почесні гості з провідних закладів вищої освіти Польщі, представники Дрогобицької райдержадміністрації, професорсько-викладацький склад університету й основні винуватці свята – першокурсники.

Розпочався захід урочистим внесенням державного прапору України та знамена університету. Це почесне право надали студентам-магістрам історичного факультету Миколі Журавчаку, Тамарі Дуді, Анастасії Лабінець та першокурсниками Тарасові Драгану, Софії Іваськів, Євгенії Херло. Крім того, студенти-першокурсники поклали квіти до пам’ятників Іванові Франку, Тарасові Шевченку, Героям Небесної сотні та загиблим воїнам АТО, до могил ректорів університету професорів Валерію Скотному та Василеві Надім’янову. Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам’ять героїв України, які віддали свої життя за її незалежність, а також загиблих від обвалу житлового будинку у Дрогобичі.

Зі словами вітань до присутніх звернулася ректор професор Надія Скотна, зазначивши, що цьогоріч лави університету поповнили 949 бакалаврів та 579 магістрів: “Це нове інтелектуальне, спрямоване в майбутнє покоління… Ми пишаємося Вами і докладемо всіх зусиль для того, щоб Вам було цікаво вчитися в нашому університеті, щоб Ви отримали справжній професійний гарт, а сивочолий Дрогобич став для Вас містом студентської юності.” Ректор побажала студентам життєвих сил, здоров’я, натхнення жити і працювати заради своєї Вітчизни. До привітань також долучилися: заступник голови Дрогобицької райдержадміністрації Володимир Ханас; ректор Державної вищої професійної школи імені Вітелона в м. Легніца (Польща) його маґніфіценція професор Ришард Пісарські, який подарував ректорові Надії Скотній картину-графіку; ректор Жешувського університету доктор гуманітарних наук, професор Сильвестр Чопек; ректор Державної вищої техніко-економічної школи у Ярославі його маґніфіценція Ришард Пукала.

Настав урочистий момент: ректор Надія Скотна скіпетром посвятила першокурсників Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка Василя Воробця і Софію Іваськів та вручила символічний студентський квиток. Уся нова студентська спільнота зачитала кодекс честі студента нашого університету.

Капелан університету отець Олег Кекош благословив присутніх на успішний навчальний рік.

Ведучі свята – Любомир Мазур та Христина Флешко.

З початком нового навчального року!