Меню

«

»

Польова практика з ботаніки та зоології студентів біолого-природничого факультету

6 – 12 травня 2019 року студенти І курсу спеціальностей 091 Біологія, 014 Середня освіта (Біологія, хімія, здоров′я людини), 014 Середня освіта (Географія), 101 Екологія біолого-природничого факультету проходили навчальну польову практику з ботаніки та зоології на базі табору «Гарт» Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Під час практики студенти відвідали музей фауни Шацького лісового коледжу, побували на метеорологічній станції, яка веде моніторинг метеорологічних умов, ознайомилися з роботою інформаційно-вимірювального комплексу на базі декаметрового радіотелескопа «Уран-3», що здійснює спостереження за космічними об’єктами. Також випала нагода поспілкуватися з майстром із виготовлення колекцій опудал тварин, нові деталі і тонкощі роботи якого вразили кожного.

Студенти мали можливість помилуватися красою озера Світязь, дослідити склад флори і фауни Шацького національного парку, вивчити нові види рослин і тварин заповідних екосистем (лісу, водойми, лук), ознайомитися з особливостями та відмінностями природи Полісся. Щоденна зарядка, ігри в бадмінтон, волейбол, готування їжі на вогні урізноманітнили навчальний процес.