Меню

«

»

Подорож студентів-філологів до Львова

28 грудня 2017 року студенти філологічного факультету здійснили подорож до одного з найгарніших міст Європи – древнього Львова. Поїздку організував заступник декана доцент Василь Зварич з метою підвищення рівня патріотичного виховання студентської молоді та відвідування об’єктів культурної спадщини.

Розпочали знайомство з Львовом із літературно-меморіального музею Івана Франка. Студенти мали змогу не тільки бачити помешкання та побут Каменяра, але й відчути дух тієї епохи, коли поет творив свої найкращі твори. Крім того, філологи оглянули виставку «Дотик до вічності» в одному з виставкових залів музею, де вперше презентовані посмертні маски з унікальної колекції скульптора Петра Дзиндри.

Студенти також відвідали Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької, де відбувся показ вистави за твором Тараса Шевченка «Катерина».

Отримавши естетичне задоволення від побаченого, молодь разом із викладачем гуляли нічним, надзвичайно освітленим містом Лева. Архітектура, скульптура, вуличні танці та співи – все це дозволяло забути про буденні справи і насолоджуватися тими безцінними моментами, проведеними у теплому місті з хорошими людьми.

Відвідини Львова – це не просто екскурсія, а можливість духовно збагатитися та почерпнути цікаву інформацію, яка буде необхідна у майбутній професійній діяльності.

Студенти філологічного факультету висловлюють подяку Василеві Захаровичу за незабутню подорож до прекрасного міста!