Меню

«

»

Пізнавальна екскурсія в краєзнавчий музей «Дрогобиччина»

8 листопада 2018 р. студенти соціально-гуманітарного факультету спеціальності «Дошкільна освіта» групи ДО-13Б відвідали краєзнавчий музей «Дрогобиччина». Організаторами екскурсії були доценти кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти Анна Федорович та Віолета Городиська.

Пізнавальна екскурсія розпочалася з музею історії. Студенти мали змогу ознайомитися з історією життя і побуту мешканців Дрогобиччини від найдавніших часів до наших днів; побачити археологічні матеріали, середньовічні ужиткові речі, реманент народних промислів та ремісничі знаряддя праці, фотографії, музичні інструменти, документи, реліквії. Один із експозиційних розділів був представлений пам’ятками первісного суспільства, знайдених під час археологічних розкопок на території Дрогобиччини, які відтворюють різні епохи: від палеоліту до раннього заліза.

Захоплюючим був комплекс експонатів, який висвітлює тривалу боротьбу за незалежність і становлення Української держави, діяльність ОУН-УПА. Але головним експозиційним репозиторієм історичного музейного відділу є кімната «Небесної сотні». Студенти з трепетом і великим сумом оглядали історичні події недавнього українського минулого, відчули атмосферу кривавої війни. Також екскурсанти познайомилися зі зразками вишивки та народного одягу Дрогобиччини, колекцією рушників, серветок. Велике зацікавлення викликали ляльки у різних народних строях.

У музеї природи студентам було запропоновано для огляду зразки флори і фауни Карпатського регіону. Першокурсники були вражені її цінною колекцією, до якої входять понад 100-літні експонати із давніх природничих збірок та найновіші експедиційні знахідки, різновиди звірів та птахів, які мешкають на нашій території.

Сучасна мобільна студентська молодь вела дискусійні бесіди з екскурсоводом, ставила риторичні запитання, на які, звісно, отримала ґрунтовні відповіді.

Діана БАБІЙ,
студентка соціально-гуманітарного факультету
(гр. ДО-13Б)