Меню

«

»

Навчально-польова практика студентів біолого-природничого факультету

7 липня 2021 року студенти академічних груп БХ-11Б та Б-12Б біолого-природничого факультету під керівництвом керівників навчально-польової практики доцентів Василя Стахіва та Ярослави Павлишак, а також кураторки академічних груп викладачки Оксани Лупак відвідали «Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі».

Спочатку студенти дослідили територію художньо-меморіального комплексу «Стежка Івана Франка», де змогли ознайомитися та вивчити видовий склад флори і фауни Франкового гаю. Майбутні біологи йшли лісовою алеєю, вздовж якої є дерев’яні скульптури персонажів творів, аналізували зміст та філософію героїв казок Каменяра.

Практиканти збирали рослини на галявині, де мали можливість засвоїти назви видового складу місцевої флори. Дівчата, під час плетіння вінків, визначали систематичне положення різних видів. Студентам було надзвичайно цікаво вивчати лісову фауну Франкового гаю.

Далі стежина повела до батьківської садиби Каменяра, літературно-меморіального музею, де зібрані матеріали про життя і творчість письменника в Нагуєвичах та на Дрогобиччині. Найціннішими експонатами музею є «золота книга» Дрогобицької нормальної школи, в якій записано прізвище І. Франка, і прижиттєві видання його творів. Студенти мали унікальну можливість відвідати підземелля музею, де сформована постійна експозиція, що пов’язана зі смертю Каменяра.

Студенти, під час проходження навчально-польової практики, збагатилися новими знаннями та отримали поради щодо заповнення щоденника і звіту практики.

Природні ресурси заповідника, його екосистема стали пізнавальною платформою для удосконалення знань і навиків студентів.