Меню

«

»

Перше наукове видання університету у Web of Science

14 січня 2019 р. із компанії Clarivate Analytics, головний офіс якої розташований у Філадельфії (США), надійшло повідомлення про включення наукового фахового збірника Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка «Східноєвропейський історичний вісник» (головний редактор – Василь Ільницький, відповідальний редактор – Микола Галів) до міжнародної наукометричної бази Web of Science (Emerging Sources Citation Index). Відзначимо, що до цієї бази увійшли випуски 6, 7, 8, 9, тобто усі номери збірника, які побачили світ у 2018 р.

Вітаємо редакційну колегію збірника «Східноєвропейський історичний вісник» із цим винятковим здобутком для нашого університету. Наголосимо, що історичний збірник став першим із видань університету, а також першим із наукових збірників історичного профілю у західноукраїнському регіоні, який отримав індексацію у такій популярній та вагомій наукометричній базі як Web of Science. Це досягнення відчутно позначиться на рейтингу Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, сприятиме проходженню нашим закладом акредитації наукових напрямів, піднесе престиж Франкового вишу як центру наукової гуманітаристики в Україні.

Водночас висловлюємо упевненість, що цей почин буде вдалим і для інших видань нашого університету, редактори яких подали заявки на включення до міжнародної наукометричної бази Web of Science (Emerging Sources Citation Index).

Наступне завдання… Scopus. А чом би й ні?