Меню

«

»

ПАМ’ЯТІ ВЕЛИКОГО УКРАЇНЦЯ

Професорсько-викладацький і студентський колективи Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка з глибоким сумом сприйняли звістку про передчасну смерть Героя України Івана Олександровича ВАКАРЧУКА, видатного українського фізика, заслуженого діяча науки і техніки України, багаторічного ректора Львівського національного університету імені Івана Франка, відомого політика і громадського діяча, справжнього патріота, якому боліла Україна.

Освітянська громада знала його мудрим керівником, людиною честі та слова, ініціатором і невтомним трударем на ниві реформування української школи, автора програми «Обдаровані діти села», завдяки якій діти із сільської місцевості отримали більше шансів вступити до університетів.

Очолюючи упродовж 2007 – 2010 років Міністерство освіти і науки України, Іван Вакарчук ініціював низку реформ в освітній сфері, зокрема у закладах вищої освіти, і саме за його керівництва в Україні ввели зовнішнє незалежне оцінювання.

Іван Вакарчук був прикладом для молодих науковців як автор більше 400 наукових праць, засновник наукових журналів «Журнал фізичних досліджень» та «Світ фізики».

Україна втратила Великого Сина, але вічною буде пам’ять про нього у серцях усіх, хто його знав, мав щастя спілкуватися з ним.

Від імені усіх працівників і студентів Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка висловлюю щирі співчуття родині покійного, поділяємо її горе. У скорботі низько схиляємо голови, молимося за упокій його душі. Віримо, що Всемилостивий Господь прийме його світлу та щиру душу в Царство Небесне. Вічна і світла пам’ять йому.

Від колективу університету ректор професор Надія Скотна