Меню

«

»

Ознайомлення бельгійських студентів з досвідом волонтерської діяльності студентів соціально-гуманітарного факультету

20 – 21 березня в рамках реалізації українсько-бельгійського проекту «Mantelluisteren» “Informal caregivers, volunteers and professionals: one team” на соціально-гуманітарному факультеті відбулися заходи, присвячені волонтерській діяльності. Бельгійські та українські студенти мали змогу послухати лекції на теми: «Неформальне піклування та стрес» (лектор – Ліз Піттельон, Бельгія) та «Волонтерство в Україні» (лектор – доцент Орест Гук, ДДПУ ім. Франка).

Досвід своєї волонтерської діяльності презентували студенти соціально-гуманітарного факультету В.Філіп та О.Зазуляк, а також студентка інституту фізичної культури та здоров’я людини О.Буцик. З метою вивчення практичного досвіду волонтерської діяльності студентів соціально-гуманітарного факультету та, зокрема, клубу «Волонтер» було організовано ознайомчі візити до спеціалізованих установ, що надають соціальні послуги особам з особливим потребами в регіоні. Особливе зацікавлення серед студентів викликав досвід волонтерської діяльності в Обласному центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Сонечко» та Добровільному товаристві захисту дітей-інвалідів «Надія». Цікавими були й зустрічі з працівниками цих установ – випускниками соціально-гуманітарного факультету минулих років Олегом Кириком та Юлією Гнатів, які поділились своїм досвідом роботи з сім’ями, що виховують дітей з особливими потребами.

З особливим теплом та вдячністю бельгійські студенти передали подарунки для дітей-вихованців реабілітаційних центрів, навзаєм отримали вироби, створені дитячими руками.