Меню

«

»

Обговорення сучасних викликів до якості підготовки вчителів на конференції у Кракові

16 – 18 травня 2019 року у Кракові відбулася одна з найбільш престижних в Європі конференцій, присвячених проблемам освіти, TEPE-2019 «Якість вчителів та якість підготовки вчителів» (Quality teachers and quality (in) teacher education).

Професор Світлана Щудло на запрошення організаторів конференції (голова оргкомітету – професор Йоанна Мадалінська-Міхалак) взяла участь у заході. Разом із доктором Віолеттою Юнік з університету Казимира Великого у Бидгощі представила доповідь «Polish-Ukrainian academic cooperation for the development of education of future specialists in the field of addiction prevention» за матеріалами дрогобицько-бидгощського проекту. Другий виступ, спільно з професором Уманського державного педагогічного університету імені П.Г. Тичини Оксаною Заболотною, на тему «Research on Quality of In-Service Teacher Education and Professional Development in Ukraine by TALIS Methodology and its Policy Impact» був присвячений аналізу проблем професійного розвитку педагогів в Україні за матеріалами проекту TALIS.

Крім того, професор Світлана Щудло модерувала одне з секційних засідань конференції.

Результати представлених на конференції наукових досліджень будуть опубліковані в англомовній колективній монографії. Також учасникам представили та подарували монографію, яка вийшла друком у Варшаві польською та англійською мовами «Лідерство вчителів», серед авторів якої є професори Світлана Щудло та Оксана Заболотна.