Меню

«

»

Науковиця Дрогобицького університету взяла участь у вебінарі для редакторів та видавців наукових видань

16 квітня 2021 року відповідальна редакторка наукового журналу «Людинознавчі студії. Серія: Педагогіка», професорка кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти Ореста Карпенко взяла участь у вебінарі «Критерії та процес відбору журналів у Scopus», організатором якого є компанія Elsevier. Робоча мова вебінару – англійська.

На заході спікерка висвітлила критерії та процес відбору журналів для індексування в базі даних Scopus, який здійснюється незалежною Консультативною радою з відбору контенту. Особливу увагу зосередила на якості змісту наукової продукції, професійному рівні перекладу рефератів на англійську мову, кількості цитувань публікацій редакторів журналу, так і його авторами праць зарубіжних колег, дотримання етики публікацій, наявності іноземних рецензентів у редколегії журналу. Інформативним було виокремлення недоліків, які найчастіше виявляються під час відбору журналів, і запропоновано шляхи їх усунення з метою успішного індексування в Scopus.

Насамкінець доповідачка надала відповіді на поставлені запитання та спонукала до подання наукових видань на реєстрацію у базу Scopus.