Меню

«

»

«НА КРИЛАХ РІЗДВЯНОЇ ПІСНІ»

Різдво Христове – джерело надії, справжнє свято духовності та любові. Різдво спонукає до внутрішнього відродження, до оновлення людської душі, породжує прагнення родинного затишку, підкреслює патріотизм нації та плекає мрію могутньої держави.
Першими вісниками народження Христа в українських різдвяних обрядах є молодь, яка обходила ватагою оселі, оспівуючи та прославляючи народження Христа. Колядки були й залишаються для нашого народу могутнім джерелом невичерпності духу. Звучить предковічна батьківська коляда – і все навколо оживає, наповнюється радістю та вірою у спасення.
14 лютого 2017 року у стінах філологічного факультету ми змогли насолодитися одвічною містерією Різдва. «На крилах Різдвяної пісні» – назва заходу, яка сповна вивершила суть свята. Організаторами дійства були студенти I курсу разом із кураторами – Іриною Дмитрів, Лесею Баранською та Марією Зубрицькою. Тут витав Дух Різдва й панувала атмосфера добра, яка залучила до свята також і студентів II – III курсів, кожен з яких представив мелодійне розмаїття та неповторність колядок різних регіонів України.
Свідки величного дійства причастилися до Таїнства святого Надвечір’я в колі української родини, до віншувань – побажань, до духу коляди, до неповторних запахів дитинства.
Першокурсники у невеличкому театралізованому фрагменті зворушливо відтворили ніч народження Спасителя – немовлятка Ісуса. І це їм вдалося на славу. Вони зуміли запалити вогник радості у душі кожного. Учасники дійства не забули і про тих, хто захищає наш спокій на Сході України. Організатори зичили всім Різдвяної радості, прекрасних починань, світлих задумів, миру та спокою кожній людині і родині, щастя й процвітання рідній Україні. Мовою пісні, хореографічними постановками і театральним дійством було створено дивовижну різдвяну атмосферу, яка завершилась спільної колядою, що додала межі простору і часу.