Меню

«

»

На кафедрі культурології та мистецької освіти відбувся звіт виробничої практики

31 березня 2021 року на кафедрі культурології та мистецької освіти відбулися звіт та захист виробничої практики (пленер). Пленер – важлива складова навчального процесу. Малювання на пленері, виконання етюдів у природному середовищі – кардинально відмінні від аудиторної роботи.

Студенти групи О-45Б спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» протягом шести тижнів працювали над завданнями пленерної практики, розвивали навички малювання на відкритому повітрі в процесі змін природного освітлення та стану погоди, збирали матеріали для роботи над пейзажем, вдосконалювали технічні прийоми малювання різними художніми матеріалами.

Перед початком пленерної практики була проведена настановча нарада. Студенти ознайомилися зі змістом програмових завдань, вимогами щодо виконання пленерних робіт (формат, матеріал, зміст, тема, рівень виконання, кількість, об’єм тощо), критеріями оцінювання, оформлення практичних завдань та звітної документації. Протягом практики студенти консультувалися з керівником.

Після завершення практики було проведено підсумковий огляд та аналіз практичних робіт студентів, проаналізовано позитивні і негативні аспекти роботи під час практики.

Слід зазначити, що студенти (І. Сивак, І. Слюсарчук, С. Джуфер, М. Квецко) виконали в повному обсязі навчально-творчі завдання, продемонстрували фахові уміння та творчі починання в роботі над пейзажем.

Жанна ЯСЕНИЦЬКА,

старша викладачка кафедри культурології та мистецької освіти,

керівниця практики