Меню

«

»

На кафедрі анатомії, фізіології та валеології відбулася онлайн-конференція

7 квітня міжнародне співтовариство щорічно, починаючи з 1950 року, відзначає Всесвітній день здоров’я. З нагоди цього свята, особливо актуального у час пандемії COVID-19, на кафедрі анатомії, фізіології та валеології для студентів-першокурсників біолого-природничого факультету в режимі онлайн із використанням платформи Zoom була проведена конференція «Здоров’я – це ще не все, але без здоров’я все – ніщо». Модератори заходу – куратор академічних груп БХ-11Б та Б-12Б Оксана Лупак та доцент кафедри Галина Ковальчук.

Цікаві і змістовні презентації представили студентки Христина Місяйло та Олена Сторонська. У своїх доповідях вони висвітлили фактори, що впливають на здоров’я; зробили акцент на необхідності відповідального ставлення до довкілля як потенційного джерела здоров’я та дотримання здорового способу життя сучасною молоддю. У процесі анкетування студентів, учасників конференції, щодо їх поведінкових навичок, а також за допомогою визначення індексу маси тіла, було виявлено деякі недоліки, зокрема у дотриманні респондентами правил раціонального харчування, режиму дня, рухової активності. Під час дискусії студенти активно висловлювалися щодо можливості коригування свого способу життя, а також із питань профілактики інфекційних захворювань, у тому числі і COVID-19, раціонального застосування антибіотикотерапії тощо.

Проведений захід допоміг привернути увагу студентів до проблем збереження та зміцнення здоров’я, розуміння цінності власного здоров’я та здоров’я оточуючих, необхідності дотримуватися правил здорового способу життя та гігієнічних вимог.

Бажаємо всім бути здоровими і життєрадісними!