Меню

«

»

На філологічному факультеті відбулася творча зустріч з Ірен Роздобудько та Ігорем Жуком

18 жовтня 2019 р. студенти-філологи мали чудову нагоду поспілкуватися із унікальним творчим подружжям. Це – Ірен Роздобудько, «золота» письменниця України, лауреат Шевченківської премії, кіносценаристка, громадська діячка, авторка книг, що вже стали бестселерами («Зів`ялі квіти викидають», «Арсен», «Якби», «Ранковий прибиральник», «Тут і тепер», «Волонтери»), та її чоловік Ігор Жук – поет-бард, сценарист, учений-астрофізик.

Творчість Ірен Роздобудько не потребує особливої презентації, адже кожна її нова книга, кожен кіносценарій викликає жваве читацьке зацікавлення. Письменниця відразу ж привабила студентську аудиторію відвертістю, щирістю, невимушеністю. Багато йшлося і про віхи творчого зростання, про зоряні миті успіху й болючі та гіркі розчарування від того, що не почули, не зрозуміли, не дослухалися. Учасники творчого дійства мали змогу дізнатися і про найновіші книги письменниці Це збірка новел «Портрети невідомих» і біографічний роман «Прилетіла ластівочка» про автора всесвітньо відомої мелодії «Щедрик» Миколу Леонтовича.

Ірен Роздобудько, образно кажучи, гостинно запросила всіх до своєї мистецької робітні, відслонила таємниці створення знаменитого фільму «Поводир», сценарною основою якого був її «Садок вишневий», і новітнього українського серіалу «У неділю рано зілля копала».

Ігор Жук, узявши до рук гітару, налаштував на особливу ліричну тональність. Він проникливо заспівав декілька пісень на сюжети Старого і Нового Завіту, зірвав шквал оплесків після виконання листів-діалогів колоритної гуцульської пари. Вразив поет-бард своїм теплим гумором, неймовірною романтичною філософією життя, яка залишає почуття просвітлення, надії і …пізньоосіннього щему. Дві години зустрічі спливли як неповторна мить, що високою октавою свята забриніла серед одноманітності буденних дистанцій.

Модераторами літературної зустрічі були доцент кафедри української  мови Марія Стецик та доцент кафедри світової літератури і славістики Василь Зварич.