Меню

«

»

Міжнародний тиждень науки на соціально-гуманітарному факультеті

21 – 26 травня 2018 року на соціально-гуманітарному факультеті відбувся Міжнародний тиждень науки «Соціальна інклюзія: виклики сьогодення», який організувала кафедра соціальної педагогіки та корекційної освіти. У заході взяли участь понад 100 учасників, серед яких – представники зарубіжних закладів вищої освіти і соціальних служб (11 студентів та 20 викладачів і тренерів) з Бельгії, Нідерландів, Данії, Румунії.

До участі в наукових дискусіях з актуальних проблем інклюзивної освіти в ранньому дитинстві долучилися 36 представників дошкільних закладів, загальноосвітніх шкіл, спеціалізованих освітніх закладів Дрогобича, Трускавця, Самбора, Дрогобицького і Самбірського районів. Під керівництвом викладачів Елс Калленс (університет прикладних наук ВІВЕС, Бельгія), Алі Віт і Яна Ховінга (університет прикладних наук м. Гронінген, Нідерланди) та професора Тетяни Логвиненко (ДДПУ ім. І. Франка, Україна) були обговорені актуальні питання організації інклюзивної освіти в Бельгії, Нідерландах, Україні. Здійснено огляд досвіду інклюзивного навчання в країнах Європейського Союзу. Учасники наукового семінару відвідали дошкільні установи № 27, 29 (м. Дрогобич) та № 2, 4, 6 (м. Трускавець).

У роботі підсумкового дня Міжнародного тижня науки взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Люк Якобз, який разом із ректором нашого університету професором Надією Скотною відвідав науковий семінар «Інклюзивна освіта дітей дошкільного та раннього шкільного віку», долучився до інтерактивного проекту «Мистецтво і творчість в соціальній роботі», який представляли студенти – майбутні соціальні педагоги та діти з товариств «Надія» і «Карітас» (керівники: Берт Дарте (Бельгія); Сорен Бо Вестрінг (Данія); доц. А. Ревть, Л. Вовк (ДДПУ ім. І. Франка, Україна).

Особливий інтерес у гостей викликали підсумкові презентації бельгійських та українських студентів із проблем соціальної інклюзії (керівники наукового проекту: Брам Лембрехтс, Воутер Лепле, Бельгія; доц. Н. Гордієнко, І. Зубрицький, Україна), до обговорення яких активно долучилися п. Люк Якобз та ректор університету професор Надія Скотна. Між студентами та гостями відбулася цікава дискусія й обмін думками та оцінним ставленням з актуальних питань соціальної інклюзії.

На завершення Міжнародного наукового тижня його учасникам були вручені міжнародні сертифікати, що засвідчили набуття професійних компетенцій в галузі інклюзивної освіти.