Меню

«

»

Міжнародний день рідної мови

Міжнародний день рідної мови, проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО в листопаді 1999 року, відзначається щороку з лютого 2000 року для сприяння мовній і культурній різноманітності. 21-го лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови.

Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Відомий український письменник XIX ст.

22 лютого 2017 року у стінах філологічного факультету був проведений вечір „Той, хто володіє Словом, володіє Світом”, розважальний захід „Що? Де? Коли?” та святковий ярмарок для викладачів та студентів факультету. Організатори – студенти II та III курсів разом із кураторами та деканатом філологічного факультету. Присутні могли переконатися, що наша мова – як чарівна пісня, що вміщує в собі і палку любов до вітчизни, і ярий гнів до ворогів, і волелюбні думи народнії, і ніжні запахи рідної землі.

Українська мова і пісня. Вони супроводжують людину з перших до останніх хвилин життя. Пісня – душа народу, це його краса і доброта. Саме мовою пісні, театральним дійством та смаколиками святкового ярмарку було створено зворушливу атмосферу, яка зуміла запалити вогник радості і надії у кожному з нас. Панас Мирний писав: „Найбільше і найдорожче добро кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, роздум, досвід, почування”.