Меню

«

»

Міжнародна науково-практична конференція з проблем моделювання та управління економікою

11 травня 2018 року в інституті фізики, математики, економіки та інноваційних технологій кафедра економіки та менеджменту провела чергову Міжнародну науково-практичну конференцію «Актуальні проблеми моделювання та управління соціально-економічними системами в умовах глобалізації». Участь у заході взяли понад сто науковців, представників влади та бізнесу з України, Німеччини, Франції та Польщі.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися ректор професор Надія Скотна, міський голова Дрогобича Тарас Кучма та директор інституту фізики, математики, економіки та інноваційних технологій професор Василь Бойчук. Модератор конференції – завідувач кафедри економіки та менеджменту професор Богдан Кишакевич.

Пленарне засідання науково-практичної конференції відкрили доповіді докторів Honoris Causa нашого університету професорів Матіаса Крамера (Технічний університет Дрездена (Німеччина)) та Казімєжа Крупи (Державна вища професійна школа в Кросно (Польща)). Значний інтерес у присутніх викликали виступи Бориса Зейдела (Технічний університет Дрездена), Романа Боднара (Бременський університет (Німеччина) та студентів-магістрів Технічного університету Дрездена. Також власні наукові здобутки презентували викладачі, аспіранти та студенти ДДПУ ім. І. Франка, науковці Львова, Івано-Франківська, Дніпра, Сум, Тернополя та ін.

Результатом представлення наукового доробку учасників конференції стала публікація збірника його матеріалів, що узагальнив актуальні шляхи розв’язання проблем моделювання регіонального розвитку, оцінювання економічного ризику, прийняття рішень в умовах невизначеності, пошуку шляхів подолання економічної кризи у нашій державі та забезпечення конкурентоспроможності вітчизняної економіки у глобалізованому світі.