Меню

«

»

МІНЯЄМО ЦИГАРКУ НА ЦУКЕРКУ!

Під таким гаслом у середу, 4 квітня, до Всесвітнього дня здоров’я студенти інституту фізичної культури і здоров’я провели цікаву й корисну акцію: “Міняю цигарку на цукерку”. Її організатором  виступила кафедра здоров’я людини та фізичної реабілітації.

Мета акції – пропаганда здорового способу життя,  крок до збереження здорової нації. Всім добре відомо, що  паління – це шкідлива звичка. Та ці знання не заважають курити людям всіх вікових категорій та соціальних верств. Через паління погіршується здоров’я не тільки  курця, а тих, хто  його оточує. За статистичними даними, Україна займає одне з перших місць в Європі за кількістю курців – палить кожен другий дорослий українець. Загалом, у країні 15,5 млн. курців, і з кожним роком кількість викурених цигарок зростає. На кожного українця припадає понад 2500 цигарок – майже 7 щоденно.

На вулицях міста та біля всіх корпусів нашого університету студенти спеціальності «Фізична реабілітація» пропонували курцям позбутися пагубної звички «паління», хоча б помінявши цигарку на солодку цукерку.

Головні гасла студентів, які звучали цього дня: «Краще з’їсти смачну цукерку, ніж викурити цигарку!», «Ми – за здоровий спосіб життя!», «Цигарка – ворог!».  «Молодь обирає здоров’я!».

Не тільки студенти, а й викладачі та співробітники університету із задоволенням брали участь у запропонованому обміні.

Обміняти тютюновий виріб на солодощі зголосилися досить багато курців, особливо спонукала до «благородного вчинку» присутність поряд дружин, дітей чи онуків. Правда, зустрічались і прихильники тютюну, яким було важко розлучитися зі своєю цигаркою чи самокруткою.

Важливо зазначити, що більш активною і позитивно  налаштованою була молодь нашого міста. Люди з посмішкою вітали  студентів і без проблем міняли цигарку на цукерку.

Отож, міцного здоров’я усім! А старшим поколінням не забувати, що ми постійний приклад для своїх дітей та онуків.