Меню

«

»

Методичний семінар «Обмін педагогічним досвідом» на факультеті початкової та мистецької освіти

У жовтні викладачі кафедри педагогіки та методики  початкової освіти Леся Колток та Руслана Даниляк провели методичний семінар «Обмін педагогічним досвідом» для студентів денної та заочної форм навчання, які здобувають перший (бакалаврський) та другий (магістерський) рівні вищої освіти.

Розпочалася робота семінару так, як починається кожен день у Новій українській школі – з «Ранкової зустрічі», яку провели студентки-заочниці групи ПОІз-23Б Руслана і Роксолана Гнатів. Вони розкрили методику проведення «Ранкової зустрічі» як одну з інноваційних форм здійснення освітнього процесу в Новій українській школі.

Фрагмент уроку з української мови з демонстрацією словникової роботи за методикою «Щоденні п’ять» розкрила студентка заочної форми навчання групи ПОАз-22Б Юлія Васильківська.

Цікаву методику роботи з фланелографом під час фрагменту інтегрованого уроку з природознавства та християнської етики розкрила студентка заочної форми навчання ПОАз-11М Світлана Кобенко, яка працює у Львівській середній спеціалізованій музичній школі-інтернаті імені Соломії Крушельницької.

Всі учасники семінару – студенти й викладачі – взяли активну участь у проведенні руханок на мелодію авторських пісень Світлани Кобенко.

Методику «Ромашка Блума» презентували студентки денної форми навчання групи ПОА-41Б Наталія Іваник та Світлана Михайлишин, а студентка-заочниця групи ПОІз-23Б Інна Демедюк висвітлила Школу майбутнього – школу нових ідей, нового мислення, нових інноваційних підходів та здійснила порівняльний аналіз освітніх процесів початкової школи кількох європейських країн.

Як підсумок, Наталія Іваник та Світлана Михайлишин провели інтерактивну вправу «Сенкан» на тему «Обмін досвідом у професійній діяльності майбутнього вчителя». Повправлялися у цій методиці студенти у створених робочих групах, що працювали впродовж усього семінару.

В аудиторії панувала дружня, доброзичлива атмосфера, насичена професійним натхненням працювати у Новій українській школі, втілюючи її цінності – радості, особистості, дитинства, здоров’я та безпеки.

Пронизаний любов’ю до дітей виступ Світлани Кобенко та любов’ю до України емоційний виступ Інни Демедюк не залишив нікого байдужим. Усім майбутнім педагогам згадалися основні положення педагогічної концепції Григорія Ващенка «Служіння Богові та Україні».