Меню

«

»

Лабораторія археології та краєзнавства історичного факультету поповнює фонди цікавими артефактами

На історичному факультеті активно тривають роботи з оформлення музейної експозиції Науково-дослідної лабораторії археології та краєзнавства. Вже представлена історія факультетських археологічних експедицій, зокрема і кримських. На сьогодні оформлено експозицію античної кераміки та кераміки Прикарпаття різних епох і з різних експедицій.

18 лютого 2020 року науковці історичного факультету отримали щедрий подарунок від інституту фізичної культури і здоров’я, на горищі якого було віднайдено дивом збережені рештки кількох кахльових печей із довоєнного (а можливо й австрійського) періоду, коли в будівлі резидував відомий міський готель. Свого часу ці кахлі віднайшла і зробила спробу їх описати блискуча дослідниця давнього Дрогобича мистецтвознавець Наталка Петрушак. Саме вона й порадила історикам забрати їх до лабораторії для дослідження.

Керівництво історичного факультету висловлює вдячність всім, хто долучився до акції поповнення фондів лабораторії, адже віднайдені кахлі посядуть гідне місце в експозиції.

Найближчим часом також буде оформлено стенд-виставку «Книжкові раритети».

Історичний факультет запрошує всіх бажаючих відвідати палац Ґартенберґів та оновлені експозиції.