Меню

«

»

Конференція-презентація на історичному факультеті

12 листопада 2020 р. на історичному факультеті за допомогою використання платформи ZOOM відбулася конференція-презентація «Історичний факультет ДДПУ імені Івана Франка: етапи розвитку, визначні постаті», присвячена до 80-річчю ДДПУ імені Івана Франка.

         Організатором заходу виступив деканат історичного факультету. У роботі конференції взяли участь студенти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти (понад 30 осіб).

Конференцію відкрив декан історичного факультету Микола Галів побажавши її учасникам плідної, пізнавальної роботи. Відтак він представив свою доповідь, присвячену історії заснування нашого університету та початковим рокам діяльності історичного факультету. У наступних доповідях заступник декана Світлана Біла розкрила різні аспекти формування структури історичного факультету та основні напрями його діяльності, а заступник декана з наукової роботи та міжнародної співпраці Володимир Галик ознайомив присутніх із результатами наукової діяльності історичного факультету за період 2015 – 2020 рр.

Подальша робота конференції супроводжувалася мультимедійними презентаціями, присвяченими визначним постатям, які у свій час доклали велетенські зусилля задля розвитку Дрогобицького вишу.

Доповіді-презентації підготували студентки 4 курсу. Так, студентка Віталія Шомонка продемонструвала презентацію «Професор Валерій Скотний та його внесок у розбудову історичного факультету», ознайомивши учасників конференції із основними віхами життя і діяльності Валерія Григоровича, його роллю у відновленні та розвитку кафедри філософії й історичного факультету.

Автором наступної презентації «Анатолій Черненко – визначний історик, перший ректор ДДПІ імені Івана Франка» була Ольга Головата. Доповідач акцентувала увагу на дослідницькій діяльності вченого, окреслила його здобутки у царині історичної науки.

Презентація «Доцент Михайло Савчин – один з ініціаторів відновлення історичного факультету» (автор – Андріана Байкенич) розкрила внесок колишнього декана у зростання освітньої, виховної, адміністративної, наукової сторінок життя «істфаку». Студентка Роксолана Лецик підготувала доповідь «Володимир Батюк – перший завідувач кафедри історії України та політології», зосередивши увагу на його науково-дослідницькій та викладацькій діяльності.

Завершальною стала доповідь Роксолани Романків «Михайло Сеньків – невтомний дослідник актуальних проблем західноукраїнського селянства 40-50-х рр. ХХ ст.», із матеріалів якої учасники довідалися про головні моменти і факти із життя та різнобічної діяльності Михайла Васильовича, його професійні здобутки.

Доповіді студентів неодноразово викликали жваве обговорення, під час якого викладачі ділилися своїми спогадами про цікаві моменти із життя, трудової й дослідницької діяльності Валерія Скотного, Анатолія Черненка, Михайла Савчина, Володимира Батюка, Михайла Сеньківа.

Тож робота конференції-презентації завершилася на позитивних емоціях від отриманих вражень та здобутих знань. Представники деканату історичного факультету подякували студентам за цікаві доповіді та побажали усім учасникам, передовсім, міцного здоров’я, та нових здобутків у річищі дослідження минувшини нашого університету загалом та історичного факультету зокрема.

Доцент Володимир Галик