Меню

«

»

Конференція-презентація «Інтеграція слов’янських країн в рамках Євросоюзу»

3 травня 2018 р. у стінах історичного факультету відбулася студентсько-викладацька конференція-презентація «Інтеграція слов’янських країн в рамках Євросоюзу», яку організували викладачі кафедри всесвітньої історії та спеціальних історичних дисциплін. На заході також була присутня завідувач інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки Світлана Фартушок.

Розпочала свою роботу конференція із доповідей викладачів кафедри доцентів Володимира Галика та Світлани Білої.

Доцент Володимир Галик привітав учасників конференції-презентації та детально розповів про історію євроінтеграційного курсу слов’янських країн на початку ХХІ ст.

Доцент Світлана Біла поділилася зі слухачами своїми міркуваннями щодо вивчення теми євроінтеграції на уроках всесвітньої історії та історії України в школі.

Із презентаціями виступили студенти ІV курсу Марія Бойко, Ольга Височан, Лілія Гриник, Аліна-Тетяна Звіринська, Остап Зубкович та Ольга Турлай. Доповідачі зосередили увагу на історичній довідці про входження у склад Євросоюзу Польщі, Словаччини, Словенії, Чехії, Болгарії, Хорватії. Всі презентації вміщували обґрунтовані висновки, в яких акцентувалося на досвіді кожної представленої країни, який може запозичити Україна під час майбутньої реалізації свого пріоритетного євроінтеграційного курсу.

На завершення роботи конференції-презентації доцент Володимир Галик звернувся до присутніх із теплими словами вдячності за проведену роботу і побажав кожному зробити свій особистий внесок у напрямку євроінтеграційної політики України.