Меню

«

»

Конференція на біолого-природничому факультеті

28 травня 2021 року в режимі онлайн із використанням платформи ZOOM на біолого-природничому факультеті відбулася конференція «Птах 2021 року в Україні – Синиця чубата (Lophophanescristatus)». Підготували та провели онлайн-захід студенти I курсу групи БХ-11Б біолого-природничого факультету під керівництвом старости групи Христини Місяйло. Модератори – доцент Василь Стахів та декан факультету доцент Світлана Волошанська.

З вітальним словом до студентів звернувся заступник декана з наукової роботи та міжнародної співпраці доцент Василь Стахів. Щорічно орнітологічна спільнота України обирає птаха року, щоб привернути увагу до цього виду. До нього тоді прикута особлива увага: з’ясовують чисельність птаха, поширення, проблеми. Крім того, проводять різноманітні конкурси, вікторини, виставки, природоохоронні заходи, на яких розповідають про життя пташиного символу в природі. Символом 2021 року в Україні серед птахів обрано синицю чубату.

Студенти підготували цікаву та змістовну інформацію. У своїй презентації вони висвітлили особливості будови, раціон харчування і поширення синиці чубатої. Назвали найбільш характерну ознаку птаха, від якої і походить назва. А також підготували кросворд для глядачів, розгадуючи який присутні змогли пригадати особливості, характерні для синиці чубатої та її систематичне положення. Найактивнішими на конференції були студенти ІІІ курсу (Софія Гункевич, Вікторія Мельник, Анастасія Мацюрак, Неоніла Микитин, Василина Токар), які розв’язували кросворд.

Наприкінці декан біолого-природничого факультету доцент Світлана Волошанська подякувала за гарно проведене свято і побажала успіхів у навчанні та творчого натхнення студентам-першокурсникам.