Меню

«

»

Історико-краєзнавча мандрівка Івано-Франківщиною

У Дрогобицькому ліцеї діє система національного виховання, яка передбачає ознайомлення учнів з місцями національної слави нашого народу. Тому ліцеїсти часто подорожують до місць, де можна глибше дізнатися про важливі для нашої країни історичні події чи життя та діяльність видатних українців.
Одна з таких мандрівок мала місце 30 січня, коли першокурсники вирушили до Історико-меморіального музею Степана Бандери в Старому Угринові та Музею Небесної сотні в Івано-Франківську.
У Старому Угринові ліцеїсти дізналися чимало нового про національно-визвольні змагання українців та роль Бандери в цьому процесі, з особливою цікавістю слухали розповідь про родину героя та його дитинство.
Сильні враження залишилися в дітей після відвідин Музею Небесної сотні. Автором цього проекту є художник Роман Бончук. Музей має кілька експозицій: кухня Майдану, шпиталь Майдану, духовний куточок Майдану, барикади Майдану, Реквієм, Самооборона. Також є стенди, присвячені Героям Небесної сотні. Вражає талановите оформлення музею. Тут не тільки дізнаєшся історію трагічних подій 2014 року, а й ніби потрапляєш у напружену і пригнічену атмосферу Майдану часів Революції гідності, усвідомлюєш мужність і героїзм тих, на чию честь створений музей.