Меню

«

»

Інтенсивний курс методики навчання польської мови для студентів та маґістрантів нашого університету

21 – 22 вересня 2017 року Полоністичний науково-інформаційний центр імені Ігоря Менька організував інтенсивний 20-годинний методичний курс навчання польської мови «Як вивчати Польщу та польську мову в Україні», який відбувся завдяки сприянню Фонду «Свобода і Демократія» (Варшава) у рамках проекту «Координація та підтримка вищої полоністичної освіти в Україні – частина 2» (2017).

Лекції та тренінги під час методичного курсу провели доктор Єжи Ковалевський та маґістр Марта Ковалевська (Фонд «Свобода і Демократія», Яґеллонський Університет у Кракові).

Слухачами двох циклів курсу стали понад шістдесят студентів та маґістрантів Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, які вивчають польську філологію у Центрі перепідготовки та післядипломної освіти, на філологічному факультеті та в інституті іноземних мов. Участь у курсі взяли також учителі польської мови з Дрогобича та регіону.

Учасники отримали посвідчення про прослуханий методичний курс та різноманітні навчально-методичні матеріали з польської мови. Комплект сучасних методичних посібників та підручників з польської мови викладачі курсу подарували кафедрі світової літератури та славістики, яка є профілюючою у викладанні дисциплін полоністичного циклу.

На завершення методичного курсу відбулася навчальна екскурсія у Кімнаті-Музеї Бруно Шульца – відомого у світі дрогобичанина та програмного автора у рамках вивчення польської філології.

Висловлюємо вдячність Фондові «Свобода і Демократія» та особисто ініціаторам і викладачам курсу маґістру Марті Ковалевській та докторові Єжи Ковалевському за високий професіоналізм ті сучасний інтерактивний рівень проведених ними лекцій та тренінгів. Сподіваємося на продовження їхньої співпраці з Дрогобицьким державним педагогічним університетом імені Івана Франка у галузі підвищення професійної кваліфікації та поглиблення знань наших студентів і маґістрантів, які вивчають польську філологію.

Полоністичний науково-інформаційний центр імені Ігоря Менька

Доктор Єжи Ковалевський проводить методичний курс для студентів-полоністів післядипломної освіти

Викладачі методичного курсу польської мови Єжи та Марта Ковалевські

Доктор Єжи Ковалевський проводить тренінги з вивчення польської мови на філологічному факультеті

Спеціаліст І категорії Полоністичного науково-інформаційного центру ім. Ігоря Менька Віра Романишин проводить навчальну екскурсію для учасників методичного курсу польської мови у Кімнаті-Музеї Бруно Шульца

Викладач курсу Єжи Ковалевський та керівник Полоністичного центру Віра Меньок у Кімнаті-Музеї Бруно Шульца